De polyether matras

 

 

Deze matrassen hebben ter verhoging van comfort of buigbaarheid een kern van polyurethaanschuim en een gesloten celstructuur, ze zijn al dan niet voorzien van extra profileringen. 

De hoofdkenmerken van een zacht polyurethaanschuim worden bepaald door de dichtheid (densiteit kg/m³). Een hogere dichtheid zal in voorname mate een hogere duurzaamheid bewerkstelligen. De hardheid of draagkracht beschouwen we eerder als comfortfactor. Een andere belangrijke eigenschap is de veerkracht van een schuim (de resilientie in %) Verdere testen zijn onder meer brandeigenschappen, treksterkte, maximale uitrekking en dynamische vermoeiing. 

De duurzaamheid van deze matrassen wordt bepaald door het SOORTELIJK GEWICHT (S.G) het gewicht van de grondstoffen per kubieke meter polyether. Hoe hoger het Soortelijk Gewicht des te groter is de duurzaamheid. 

Aan het Polyetherschuim kan veel of weinig lucht toegevoegd worden, die hoeveelheid lucht per kubieke meter wordt aangegeven met S.G. Bij een matras met SG20 weegt het schuim 20 kg per kubieke meter, deze matras zal licht aanvoelen 

Voor dagelijks gebruik adviseren wij een minimaal Soortelijk Gewicht van 35 of hoger. Lagere SG's worden meestal gebruikt voor kinderbedden of logeerbedden. Polyetermatrassen hebben een gesloten celstructuur. Ze nemen niet zo goed het vocht op en ventileren niet goed. Een polyether matras heeft een laag corrigerend vermogen. 

Eigenschappen van een polyethermatras;

Beschikbare modellen zijn:

mei 2015